DET GÅR INTE LÄGGA BESTÄLLNINGAR FÖR TILLFÄLLET PÅGRUND AV FLYTT. NI SOM REDAN GJORT BESTÄLLNINGAR KOMMER ATT FÅ ERA SMYCKEN SOM PLANERAT. VID FRÅGOR KONTAKTA MIG PÅ info@nvguld.com
DET GÅR INTE LÄGGA BESTÄLLNINGAR FÖR TILLFÄLLET PÅGRUND AV FLYTT. NI SOM REDAN GJORT BESTÄLLNINGAR KOMMER ATT FÅ ERA SMYCKEN SOM PLANERAT. VID FRÅGOR KONTAKTA MIG PÅ info@nvguld.com
Kassa 0

Skötselråd

FÖR SMYCKEN OCH PÄRLOR.

Vi på NV Guld vill att du ska kunna njuta av ditt smycke så länge som möjligt. Därför vill vi ge lite skötselråd för att ert smycke ska få längre livslängdslängd. Vi rekomonderar att man inte sover eller duschar med smycken på sig. Då det förkortar livslängden på smycket.
Vi rekomonderar även om du har stenar i ditt smycke att årligen kontrulera dem för att vid eventuella skador eller brist på material vid slitage att skunna reparera detta innan du tappar din sten.
Parfym och hårspray ska undvikas att apliceras där du bär dina smycken då det påverkar metallen och pärlorna på ett dåligt sätt. Aplicera parfym/hårspary innan du tar på smycken och se till att det torkat innan.
Om ditt smycke blivit skitigt eller oxiderat. Ta då en putsduk och gnugga försiktigt för att få fram lystern igen. Är smycket väldigt skitigt kan du tvätta det innan med en tandborte, vatten och diskmedel och gå över smycken försiktigt. Se till att smycket har torkat innan du använder putsduken. Putsduk finns att beställa på webshoppen eller att köpa hos de flesta smyckesbutiker. Det du ska tänka på när du användvänt en putsduk är att försluta den väl efter användning så damm inte kommer åt trasan då det vid nästa användning kan riskera att du repar smycket.
Förvara gärna ditt smycke i ett smyckesskrin och inte i ett badrumsmiljö då det lättare kan oxidera. Pärlor ska du förrvara för sig så de inte ligger tillsammans med dina andra smycken då de lätt kan bli skadare. Förvara dem inte heller på bumull då det kan torka ur dina pärlor. Tänk på att undvika vatten med dina pärlor så som parfymen. Då de är väldigt kännsliga. Pärlhalsband som används ofta bör träs om en gång om året eller varannat då pärlsilket föråldras och finns risk att det går sönder.

 

     SÅ TÄNK PÅ DETTA

  • Sov inte med dem.
  • Undvik parfym.
  • Rengör med putsduk eller tandborste med vatten och diskmedel.
  • Förvara dem i smyckesskrin eller ask.
  • Förvara pärlor för sig och inte på bomull.